Agenda

Blues Tour 2017

9 september

Veldwijk: King George en The BluesBusters
De Hoogte: Blues Daddies, The 4 Horsemen, The Blues Cowboys


Inloop vanaf 20.30 uur, aanvang 21.00 uur.
Entree: voorverkoop € 10,-, aan de kassa € 13,-.
Voorverkoop: Sporthuis Winsum, Fitnesscentrum Veldwijk en Zalencentrum De Hoogte.
Telefonisch reserveren via 0595 - 44 28 46.


King George

King George is ontstaan uit het power trio JeeBee welke al bijna 20 jaar actief is in het Nederlandse blues- en rockcircuit. King George bestaat uit Joris Bos op gitaar en zang, Martijn Drijfhout op bas, Johan Zielstra op toetsen en Pieter Dokter op drums. Joris bespeelt hoofdzakelijk Tele’s en noemt als grootste invloeden Jonny Lang en Freddie King.

Het was Paul Gilbert die Joris prees om zijn ‘awesome’ vibrato en vette sound. Zowel David Hollestelle als Ruben Hoeke schreven na aanleiding van een bluescontest over Joris z’n soulvolle, smaakvolle licks. Geen toeval dus, dat Ruben Hoeke gastmuzikant was op zijn eerste album.

Inmiddels heet het eigen werk de overhand gekregen en dankzij de muzikale bijdrage van Johan Zielstra toont de band meer soul en funk invloeden bovenop de basis van rauwe blues en rock. Deze zomer duiken de heren weer de studio in om het debuut album van King George op te nemen, een aantal tracks worden live al gespeeld.
Website King George (voorheen JB Band)The BluesBusters met als special guest mondharp virtuoos Richard Koster alias "Billy the Kid"

De band ‘The BluesBusters’ bestaat uit 5 doorgewinterde muzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. De formatie heeft in haar bestaan al de nodige indrukwekkende optredens gegeven en wordt door collega-bands en publiek erg positief gewaardeerd. Overal waar de mannen spelen weten ze met hun aanstekelijke blues de organisatoren en het publiek enthousiast te maken en de lijst met optredens wordt alsmaar groter en groter.

The BluesBusters nemen u mee van de Louisiana Blues van Slim Harpo en Lightnin’ Slim naar de Memphis sound van B.B. King en Bobby Blue Bland. Verder spelen de mannen de authentieke Chicago Blues van Muddy Waters, Elmore James en Jimmy Reed en de Texaanse Roadhouse Blues van guitarhero Freddy King ontbreekt natuurlijk ook niet op hun playlist.
The BluesBusters zijn: Lody Kramer- drums, vocals, Henry Rosenau – lead guitar, Sjaak Bekema – bass guitar, backing vocals, Jeffrey Rosenau – vocals, Auke Bloemhof – guitar, backing vocals.
Website The Blues Busters
Muziekcafé - The Sidekicks

Zaterdag 7 oktober
The Sidekicks met Winsumer Peter Hummel op gitaar.

The Sidekicks is een formidabele band. De zeer ervaren bandleden, opgegroeid met rhythm & blues zijn van vele markten thuis: pure blues, bluesrock, jazz en swing. Het wordt allemaal perfect geïntegreerd in een lekkere ‘Sidekicksound’. De band staat bekend om zijn energieke live performance. De prestaties van de band zijn niet onopgemerkt gebleven. The Sidekicks, sinds 2015 de naam van de band, verzorgden radio-optredens bij 3FM, diverse regionale zenders en NPO2 (Muziekcafé). De single ‘Happy Song’ –een positivistisch blues nummer- kreeg aandacht op de landelijke televisie (NOS Nieuwsuur). De cd ‘Texas of the North’ is door Hit-Tracks Top 100 voor twee weken verkozen tot CD v/d week. The Sidekicks traden op tal van podia in het gehele land op. En doen dat nog steeds met veel enthousiasme.

Peter Hummel, gitarist en is dat sinds zijn 11e. Op jeugdige leeftijd was hij in het noorden des lands al redelijk succesvol met Smoking Blue. Peter noemt als grote voorbeelden BB King, Eric Clapton en Gary Moore. In 2002 nam Peter het initiatief tot het formeren van The Bluesdealers, de vaste huisband van Muziekcafé Winsum, met Wim Entzinger op drums. Hij begeleidde met die band onder meer Harry ‘Cuby’ Muskee. Daarna maakte Peter deel uit van de rockbands Bucklewear en Wally’s Playground. Begin 2017 heeft Peter de plek van Hans van Lier in The Sidekicks ingenomen. Peter voegt zijn eigen geluid toe aan de band. Hij speelt de blues perfect, maar beheerst daarnaast heel veel andere stijlen.
The Sidekicks zijn: Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Bennie Timmer (gitaar), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums).
Website The Sidekicks
Aanvang: 21.30 uur.